banner-roxanna-varinia

WIE BEN IK?

“Zonder donker bestaat er geen licht, beiden zijn nodig voor inzicht, balans en groei.”

 

Door het creëren van mijn kunst toon ik de werkelijke kracht van onze emotionele binnenwereld. We kennen allemaal de ‘donkere’ emoties zoals angst, boosheid, verdriet en pijn, maar vaak negeren wij deze ook. We ontkennen het, ontwijken het en vrezen het, maar dat is helemaal niet nodig! Want juist in het donker is er zoveel creatiekracht te vinden en kan het een wonderlijke plek van inspiratie zijn!

Dit is wat mijn kunst mij liet zien; dat het donker nodig is om het licht, de zelfliefde en kracht wat in onszelf verscholen zit toonbaar te maken. Immers kan het een niet zonder het ander ervaren worden, beiden zijn nodig voor inzicht, balans en groei.

Maar vaak gaat dat niet zonder slag of stoot. De gevoelswereld is erg complex en bestaat uit meerdere lagen, elk met een eigen betekenis en realiteit. Wanneer ik mijn kunst creëer werk ik vanuit deze lagen en onthul ik intuïtief de kracht achter en vanuit de emotie(s). Laag voor laag zoek ik  foto’s bij elkaar en op gevoel knip, plak en positioneer ik deze digitaal zodat het samenvloeit tot een verhalend beeld met altijd een positieve en krachtige boodschap! 

En dit wil ik graag ook met jou delen. Ik hoop dat mijn kunst je een handreiking kan geven en je zal inspireren om terug te komen bij je innerlijk licht.

 

Kunst heeft magie, een betekenis en kan vanuit verschillende perspectieven ervaren worden. Het toont een verhaal, voor een ieder om zich in te leven.

Ik creëer visuele verhalen die inspireren, gevoelens oproepen en een sfeer weergeven zodat er een visuele belevenis ontstaat. Van jongs af was ik altijd bezig met creëren en visualiseren en d.m.v. collage techniek plakte ik mijn muren vol met thema’s die mij bezig hielden. Ook heb ik altijd een grote interesse in mode gehad waardoor ik een aantal jaar als modestylist (en tevens visagist) heb gewerkt. 

Toch voelde dit niet als de juiste weg en vervolgde ik mijn carrière als grafisch vormgever waardoor ik Photoshop ontdekte. En hierin kwam alles samen. De collage techniek, het digitaal stileren van foto’s en het inzicht in vormgeving creëerden mijn stijl van kunst.

 

rox

MIJN KUNST EN HET VERHAAL ERACHTER

Onderstaande video is van 2019 en ik maakte de video op het moment dat ik net aan het begin stond van mijn ‘awakening’. Ik kwam erachter dat de verhalen die ik mezelf vertelt had over mijn verleden maar een deel van het verhaal waren, het donkere deel. Terwijl er net zoveel mooie verhalen te vertellen waren van licht. En dat was het startpunt voor mij om een nieuw verhaal te schrijven.

Ik zeg aan het eind van de video dat ik nu vanuit empowerment en magie wil gaan creëren, maar nu ik dit schrijf, 3 jaar later realiseer ik mij dat ik altijd al vanuit empowerment en magie heb gecreëerd, ik kon het alleen zelf niet zien door het negatieve verhaal wat ik mijzelf vertelde. Maar ik heb mijn verhaal herschreven en ik ben gelukkiger dan ik ooit ben geweest!

ABOUT MY ART AND THE STORY BEHIND IT

“Maybe the journey isn’t so much about becoming anything. Maybe it’s about un-becoming everything that isn’t really you, so you can be who you were meant to be in the first place.” ~ Paul Coelho

There is no greater feeling of happiness when you un-become everything that isn’t you! When you finally accept yourself for who you are and to experience what it’s like to feel worthy and loved by yourself.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy
Translate »

Content is protected. Right-click function is disabled.